More

  Anya Taylor-Joy (‘The Queen’s Gambit’): ‘Jeg har aldrig haft så lidt hud mellem mig selv og en karakter’

  « Jeg blev fortæret af historien, og jeg blev fortæret af denne karakter, » indrømmer « The Queen’s Gambit-stjernen Anya Taylor-Joy i vores seneste webchat. Hun fortsætter: ”Jeg vidste lige, hvordan jeg skulle spille Beth Harmon, i det øjeblik jeg læste hende i bogen. Jeg har aldrig haft så lidt hud mellem mig selv og en karakter før. ” Se det eksklusive videointerview ovenfor.

  « The Queen’s Gambit » er nomineret til 18 Emmy-nomineringer, herunder bedste film/begrænset skuespillerinde for Taylor-Joy. Hun spiller en forældreløs i koldkrigstiden, der udvikler en kærlighed til skak. Den fængslende og karakteristiske præstation har allerede vundet hende en SAG -pris. Skuespilleren afslører: « Det første, der slog mig, var hendes iboende ensomhed … Det gør ondt, fordi det er ærligt, og jeg kan forholde mig til det. Jeg havde brugt hele mit unge voksenliv på at undskylde for mine forskelle. Derefter, omkring det sidste år, kom den tanke først i tankerne om, ‘vent et øjeblik, måske er det ikke en dårlig ting.’ Hvis du kan eje, hvem du er og ikke nødvendigvis undskylde for det, er der en ægte magt der. Vi har en besættelse, der forsøger at kategorisere ting, fordi det får os til at føle, at vi har en følelse af kontrol. Der er skønhed i at tillade dig selv at vise enhver grå nuance, som ethvert menneske er, eller turkis eller hvad din yndlingsfarve er. ”

  Da Beth forfølger sin søgen efter at være verdens bedste skakspiller, kæmper hun med indre dæmoner af ensomhed, tab og afhængighed. Taylor-Joy forklarer: « Jeg elskede, at det var en historie om nogen, der var den største modstander, der var sig selv. Som kvinde i 60’erne antager du lidt, at det kommer til at handle om hendes rækværk mod mennesker, men hun er meget god til at ødelægge sig selv. Jeg kæmpede bestemt imod det i mit liv. Jeg lærte at være mere venlig over for mig selv. Det er jeg virkelig taknemmelig over for Beth. Jeg kunne se på Beth og være som: ‘du er for hård ved dig selv, du skal løsne dig;’ derefter læne dig tilbage og gå, ‘du skal nok tage det råd for dig selv.’  »

  På alle deres ligheder voksede Taylor-Joy op med en anden fascination af skak end Beth. Hun siger: ”Jeg har altid kigget på tavlen og syntes, den ser rigtig smuk ud. Som barn spillede jeg fantasiscenarier med stykkerne. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle spille, men jeg kunne godt lide at skabe mit eget lille kongerige. ”

  Kom med dine forudsigelser på Gold Derby nu. Download vores gratis og nem app til Apple/iPhone -enheder eller Android (Google Play) for at konkurrere mod legioner af andre fans plus vores eksperter og redaktører for de bedste forudsigelsesnøjagtighedsresultater. Se vores seneste forudsigelseschamps. Kan du toppe vores værdsatte ranglister næste gang? Husk altid at holde dine forudsigelser opdaterede, fordi de påvirker vores seneste racerbane -odds, som skræmmer Hollywood -chefer og -stjerner. Gå ikke glip af det sjove. Tal og del dine store meninger i vores berømte fora, hvor 5.000 showbiz -ledere lurer hver dag for at spore de seneste præmier. Alle vil vide: Hvad synes du? Hvem forudsiger du og hvorfor?

  Latest Posts