More

  Hvem er de 4 Emmy -vindere, der kæmpede om den samme karakter på forskellige shows?

  I begyndelsen af ​​1970’erne skabte Valerie Harper en præcedens blandt tv -støttende skuespillerinder ved at vinde tre på hinanden følgende Emmys som Rhoda Morgenstern på « The Mary Tyler Moore Show. » Hendes karakters popularitet førte til spinoff -serien « Rhoda » i 1974, og hun endte med at tage en hovedrolle med sig hjem for showets første sæson. Dette gjorde hende til den første performer til at optjene nomineringer som en karakter på tværs af flere kategorier til flere programmer. I de næsten fem årtier siden er 11 flere skuespillere kommet med i gruppen, heraf yderligere tre dobbelte vindere.

  Harper blev først efterfulgt af to af hendes « Mary Tyler Moore Show » -kammerater: Cloris Leachman (1976) og Ed Asner (1978). Deres respektive karakterer, Phyllis Lindstrom og Lou Grant, blev forfremmet til at føre anbringelse på egne spin -offs, der passende havde titlen « Phyllis » og « Lou Grant. » Leachman vandt som birolle (1974) og gæsteartist (1975) for den originale serie, men aldrig for sit eget show. Asner, den anden dobbeltmester på denne liste, vandt tre komedie -understøttende trofæer (1971, 1972, 1975) og to dramaførende (1978, 1980).

  1980 bragte de første hovednomineringer til den eventuelle tredje dobbeltvinder, Robert Guillaume (Benson DuBois, « Soap » og « Benson ») og Polly Holliday (Flo Castleberry,  » Alice ”og“ Flo ”). Guillaumes støttende og førende sejre kom i henholdsvis 1979 og 1985.

  En særlig sag opstod i 1982, da Vicki Lawrence (Thelma « Mama » Harper) konkurrerede om prisen for bedste film/kvindelige birolle for « Eunice » efter at have tjent fire på hinanden følgende udvalgte bud mellem 1974 og 1977 som en regelmæssig på « Carol Burnett Show. » Hun vandt i 1976.

  I 1994 matchede Kelsey Grammer Leachmans præstation ved at optjene anerkendelse for at spille Frasier Crane som understøttende spiller, gæstestjerne og lead på henholdsvis « Cheers », « Wings » og « Frasier ». Han vandt fire gange for « Frasier ».

  Mellem 1995 og 1999 lavede Bebe Neuwirth (Lilith Sternin), Shelley Long (Diane Chambers) og Woody Harrelson (Woody Boyd) understøttelsen -gæst-spring ved at bringe deres Emmy-vindende « Cheers » -figurer til « Frasier. »

  Efter at have vundet gæsteprisen som Denny Crane på « The Practice » i 2004, sejrede William Shatner i kategorien drama -understøttelse et år senere, da karakteren flyttede til « Boston Legal. »

  Det tog derefter 13 år for den næste og seneste performer at tilføje sit navn til listen, da Viola Davis blev nomineret til at bringe sin 2015 bedste dramaskuespillerinde-vindende karakter Annalize Keating (“How to Get Away) med mord ”) til“ Skandale ”for et enkelt afsnit.

  Disse dusin multi-show crossovers tegner sig for 17% af alle sager, der involverer en performance og flere Emmy-kategorier. Det er den mindst almindelige metode udover single-show lead-to-guest-en (6%), men den producerer omtrent lige så mange vindere som alle andre. Det kan tage et stykke tid for en anden performer at slutte sig til gruppen, men Davis tilføjelse beviser i hvert fald, at det stadig er muligt i den nuværende tv -æra.

  Kom med dine forudsigelser på Gold Derby nu. Download vores gratis og nem app til Apple/iPhone -enheder eller Android (Google Play) for at konkurrere mod legioner af andre fans plus vores eksperter og redaktører for at få de bedste forudsigelsesnøjagtighedsresultater. Se vores seneste forudsigelseschamps. Kan du toppe vores værdsatte ranglister næste gang? Husk altid at holde dine forudsigelser opdaterede, fordi de påvirker vores seneste racerbane -odds, som skræmmer Hollywood -chefer og -stjerner. Gå ikke glip af det sjove. Tal og del dine store meninger i vores berømte fora, hvor 5.000 showbiz -ledere lurer hver dag for at spore de seneste præmier. Alle vil vide: Hvad synes du? Hvem forudsiger du og hvorfor?

  Latest Posts