More

  Hvem er de 5 Emmy-vindere, der kæmpede i forskellige genrer for at spille de samme karakterer?

  I 1968, næsten et årti efter at have vundet et par Emmys for bedste dramaskuespiller for « Perry Mason », modtog Raymond Burr endnu en nominering i kategorien, men for at spille en anden karakter: den titulære detektiv på « Ironside. ” Rollen bragte ham også en anden nominering samme år, da han blev særskilt anerkendt for tv-filmen, der fungerede som seriepilot. Mens han tabte begge disse løb, gjorde den dobbelte dykning ham til den første skuespiller, hvis præstation som en enkelt karakter bragte ham flere bud gennem en ændring i genre eller format. I årene siden er han blevet fulgt af 15 andre skuespillere, herunder fem dobbeltvindere.

  Begrænsede serieledere Glenda Jackson (« Elizabeth R ») og Keith Michell (« The Six Wives of Henry VIII ») fik hver bud i 1972 for deres generelle arbejde med deres respektive shows samt for specifikke episoder. De endte begge med at bringe priser hjem, hvor Jackson fik to. Peter Falk fulgte efter i 1974, da « Columbo » blev ændret fra et drama til en begrænset serie i en periode på to år. Han vandt prisen for bedste film/begrænset skuespiller i 1975 og prisen for bedste dramaskuespiller i 1972, 1976 og 1990. Et år efter at have vundet i drama i 1975 for « Upstairs, Downstairs » lavede Jean Marsh flytningen til begrænset.

  Den eneste mand, der nogensinde har opnået nomineringer som den samme karakter gennem både genre- og programændringer, er Ed Asner, hvis embedsperiode som Lou Grant i 1970-1982 gav ham syv nomineringer for bedste komedie-birolle (« The Mary Tyler ») Moore Show ») og fem for bedste dramaskuespiller (« Lou Grant »). Han triumferede tre gange som birolle og to gange som hovedrolle. Vicki Lawrence er den eneste kvinde, der er nomineret for at spille den samme karakter på to separate og forskelligt formaterede programmer, da hun optrådte som Thelma « Mama » Harper i en støttefunktion i både 1970’ernes serie « The Carol Burnett Show » (vinder i 1976) og filmen « Eunice » fra 1982.

  Lawrence var den sidste deltager på denne liste i mere end et kvart århundrede, indtil Ricky Gervais modtog en nominering for at spille hovedrollen i filmens lange seriefinale af « Extras » et år efter at have vundet prisen for bedste komedie skuespiller i 2007 til samme show. Han blev umiddelbart efterfulgt af Kiefer Sutherland, hvis show « 24 » sendte en film med undertitlen « Redemption » mellem dens sjette og syvende sæson på grund af 2007-2008 Writers Guild of America strejken. Sutherland havde vundet prisen for bedste drama skuespiller i 2006.

  Fem sådanne skift fandt sted gennem 2010’erne, begyndende med back-to-back begrænset til drama-understøttende sejre af Maggie Smith (« Downton Abbey »). Næste var Laura Linney, hvis anden nominering og første sejr for « The Big C » kom til seriens sidste sæson, som fik undertitlen « Hereafter » og klassificeret som en begrænset serie.

  I en klasse for sig er Uzo Aduba og Laverne Cox, hvis præstationer på « Orange Is the New Black » blev omklassificeret som dramatiske efter først at være blevet anset for at være komiske. Førstnævntes fakturering ændrede sig også fra gæst til støttende, og hun triumferede i begge kategorier. Også i hendes egen liga er Jessica Lange, som fik sine to bud som Constance Langdon (« American Horror Story ») gennem både format (begrænset til drama) og fakturering (understøttelse af gæst) ændringer. Rollen gav hende prisen for bedste film/begrænset birolle i 2011.

  De seneste medlemmer af denne gruppe sluttede sig begge til i 2020. Tituss Burgess blev anerkendt for den interaktive film « Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend », efter hans rolle i den originale serie høstede ham fire bedste komedie Biskuespiller bud. Laura Dern, der vandt prisen for bedste film/begrænset birolle i 2017 for « Big Little Lies », gik den anden vej, da hendes show blev ændret fra en begrænset serie til et fortsættende drama.

  Disse 16 genre- og format-crossovers tegner sig for 22 % af alle sager, der involverer én forestilling og flere Emmy-kategorier. De seneste eksempler beviser i det væsentlige, at enhver vej stadig er mulig, da det er blevet meget mere almindeligt, at begrænsede serier fortsætter over en sæson, og at traditionelle shows slutter med forkortede sæsoner eller film. Smith og Adubas sejre gav også metoden mere troværdighed og indikerer, at skuespillere kan få succes gennem stort set enhver form for programeftersyn.

  Lav dine forudsigelser på Gold Derby nu. Download vores gratis og nemme app til Apple/iPhone-enheder eller Android (Google Play) for at konkurrere mod legioner af andre fans plus vores eksperter og redaktører om de bedste prædiktionspræcisionsresultater. Se vores seneste forudsigelse champs. Kan du toppe vores værdsatte ranglister næste gang? Husk altid at holde dine forudsigelser opdateret, fordi de påvirker vores seneste racerbaneodds, som skræmmer Hollywood-høvdinge og -stjerner. Gå ikke glip af det sjove. Sig op og del dine ophidsede meninger i vores berømte fora, hvor 5.000 showbiz-ledere lurer hver dag for at spore de seneste præmier. Alle vil gerne vide: Hvad synes du? Hvem forudsiger du og hvorfor?

  Latest Posts