More

  Kuinka « The Crown » pyyhkäisi Emmyt?

  Koskaan ei ole ollut enemmän hyvää televisiota kuin vuonna 2021. Mutta harvemmat tv-ohjelmat saavat kiitosta siitä. Vuoden 2021 Primetime Emmy Awards -seremoniassa ”The Crown” sai puhtaan siivouksen seitsemästä draamakategoriasta, ja komediakilpailut jakautuivat vain kahteen esitykseen (« Ted Lasso » ja « Hacks »). Kuinka tämä tapahtui?

  Vuosien ajan Emmy-palkinnot päättivät voittajansa ainutlaatuisen arviointijärjestelmän avulla, jossa pienet akatemian jäsenistä koostuvat tuomaristot katsoivat näytejaksoja ja asettivat ne. Tämä järjestelmä johti useisiin hämmentäviä häiriöitä, mutta myös useita ilahduttavia voittoja ohjelmissa, jotka ovat saattaneet jäädä tutkan alle huonompien luokituksen tai rajoitetun nimentunnistuksen vuoksi. Esimerkiksi « Breaking Bad » johtuu suurelta osin menestyksestään alkukausien aikana tuolle arviointijärjestelmälle: ennen kuin ohjelma oli ilmiö, se esitettiin muiden AMC-draaman « Mad Men » varjossa, mutta sen jaksolähetysten laatu. teki Bryan Cranstonista ja Aaron Paulista Emmy-rakkaita. Ja on helppo unohtaa, että « Everybody Loves Raymond » myös kamppaili luokitteluista ja tunnustuksesta alkuvuosinaan, mutta se oli kiistaton, kun äänestäjät asettivat sen ehdolle ja katselivat heidän ehdotuksiaan.

  Mutta sitten vuonna 2015 Emmyt tekivät suuren muutoksen: sen sijaan, että pienet tuomaristot olisivat katsoneet näytejaksoja, jokainen akatemian jäsen sai äänestää jokaisessa alansa kategoriassa. Tämä tarkoitti esimerkiksi sitä, että TV-akatemian näyttelijähaaran jäsen saattoi äänestää jokaisessa näyttelijäkategoriassa sekä huippuohjelmakategorioissa. Tämä vähensi väistämättä todennäköisyyttä, että äänestäjät voisivat katsoa kaiken lähetetyn materiaalin ennen äänestyslippujen merkitsemistä. Ja vuonna 2016 luokitusjärjestelmä poistui, ja äänestäjien täytyi valita vain yksi ehdokas – suurin osa äänistä voittaa. Hetken se näytti toimivan. Olemme saaneet ainutlaatuisia, erilaisia ​​voittajia, kuten Tatiana Maslany (« Orphan Black »), Rami Malek (« Mr. Robot ») ja Zendaya (« Euforia »).

  Olemme kuitenkin saaneet myös yhä enemmän lakaisuja. Ennen oli harvinaista, että ohjelma kerää kaksinumeroisia voittosummaa, mutta nyt se on arkipäivää. « Game of Thrones » voitti 12 palkintoa kolmena peräkkäisenä kautena. « Chernobyl » voitti 10. « Watchmen » voitti 10. Ja tänä vuonna sekä « The Crown » että « The Queen’s Gambit » voittivat 11. « Schitt’s Creek » pyyhkäisi kaikki seitsemän parhaaseen katseluaikaansa kuuluvaa palkintoa vuonna 2020: paras komediasarja, molemmat johtavat näyttelijäkategoriat, molemmat tukikategoriat ja sekä käsikirjoitus että ohjaus. Tällaista ei ollut koskaan tapahtunut ennen, mutta se vaikutti tuolloin järkevältä: Emmy-äänestäjiltä kesti kuusi vuotta päästä esitykseen, joten he kompensoivat menetettyä aikaa palkitsemalla sen viimeisen kauden aikana.

  Mutta se tapahtui vain toisena vuonna peräkkäin, kun « The Crown » saavutti tämän draama-alan saavutuksen huolimatta siitä, että esitys on palkittu aiemmin ja sillä on mahdollisuuksia saada palkinto uudelleen tulevaisuudessa. Ja « Ted Lasso » ja « Hacks » jakoivat kaikki parhaat komediapalkinnot.

  Miten se tapahtuu aikakaudella, jolla on enemmän laadukasta televisiota kuin koskaan ennen? Teoriani on, että huipputelevisio on hajonnut katsojamäärän niin paljon, että vain harvat korkean profiilin sarjat pystyvät saavuttamaan kriittisen massan äänestäjiä. Kaikki katsovat erilaisia ​​ohjelmia, joten jos kaikkien listalla on yksi ohjelma – kuten « The Crown » luultavasti oli tänä vuonna – eikä ole olemassa mekanismia, jolla äänestäjät katsoisivat muun kelvollisen tai ehdokkaan materiaalin, se yksi esitys voittaa. suhteettoman paljon. Kaikki muu on liian kapeaa.

  Pitäisikö Emmy-palkintojen palata pieniin juryihin, jotka istuvat kokoushuoneissa katsomassa kaikkia jaksoja? Ei välttämättä. En olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta Emmy-palkintojen pitäisi olla enemmän kuin Grammy-palkintoja. Äänitysakatemialla oli oma ongelmallinen tuomaristojärjestelmä, joka on sittemmin poistettu, mutta mielestäni Grammy-palkinnot saavat sen oikein, on se, että akatemian jäsenet voivat äänestää luokkien lukumäärän rajoittamisessa, mikä saattaa kannustaa heitä valitsemaan kategoriat, jotka he ovat. enemmän perehtynyt.

  Emmy-palkinnot pakottivat tällaisia ​​rajoituksia ennen vuotta 2015 tuomaristojärjestelmän mukaisesti, ja voit palauttaa rajat useilla tavoilla. Esimerkiksi minkä järjestelmän tahansa suunnitteletkin, on luotava suhteellisen tasainen äänestäjien jakautuminen luokkiin, jotta he eivät vain kerääntyisi korkeimman profiilin kilpailuihin. Näin voi tapahtua nyt joka tapauksessa, kun äänestäjät saavat äänestää, mutta eivät ole velvollisia äänestämään kaikissa oman alansa kelvollisissa luokissa. Mutta riippumatta tietystä korjauksesta, jotain on annettava. Olen pitkään ihaillut Emmy-palkintoja heidän halukkuudestaan ​​kehittää järjestelmäänsä alan muuttuessa, erityisesti viime vuosina, kun suoratoisto on muuttanut ihmisten tapaa tuottaa ja kuluttaa televisiota. Heidän täytyy tehdä se uudelleen.

  Tee ennusteesi Gold Derbyssä nyt. Lataa ilmainen ja helppo sovelluksemme Apple/iPhone- tai Android-laitteille (Google Play) kilpaillaksesi legioioita muita faneja sekä asiantuntijoitamme ja toimittajiamme vastaan ​​parhaista ennusteen tarkkuuspisteistä. Katso uusimmat ennustusmestarit. Voitko seuraavaksi nousta arvostettujen tulostaulukoiden kärkeen? Muista aina pitää ennustuksesi ajan tasalla, koska ne vaikuttavat uusimpiin kilparadan kertoimiin, jotka pelottavat Hollywoodin päälliköitä ja tähtiä. Älä missaa hauskaa. Puhu ja jaa röyhkeät mielipiteesi kuuluisilla foorumeillamme, joilla 5 000 show-bisneksen johtajaa väijyy joka päivä seuraamassa viimeisintä palkintohuutoa. Kaikki haluavat tietää: Mitä mieltä olet? Ketä ennustat ja miksi?

  Oscar-kertoimet parhaasta elokuvasta Mikä voittaa?

  Latest Posts