More

  Ketkä ovat 5 Emmy-voittajaa, jotka kilpailivat eri genreissä samojen hahmojen esittämisestä?

  Vuonna 1968, lähes vuosikymmen sen jälkeen, kun hän voitti parin parhaan draamanäyttelijän Emmy-palkinnot elokuvasta Perry Mason, Raymond Burr sai kategoriassa toisen ehdokkaan, mutta eri hahmon näyttelemisestä: Ironside-sarjan nimellisen etsivän. ” Rooli toi hänelle myös toisen ehdokkaan samana vuonna, sillä hänet tunnustettiin erikseen sarjan pilottina toimineesta tv-elokuvasta. Vaikka hän hävisi molemmat kilpailut, kaksinkertainen uppoaminen teki hänestä ensimmäisen näyttelijän, jonka esiintyminen yksittäisenä hahmona toi hänelle useita tarjouksia genren tai muodon muutoksen vuoksi. Sen jälkeen häntä on seurannut 15 muuta näyttelijää, mukaan lukien viisi kaksoisvoittajaa.

  Rajoitetun sarjan johtajat Glenda Jackson (« Elizabeth R ») ja Keith Michell (« Henry VIII:n kuusi vaimoa ») ansaitsivat kumpikin vuonna 1972 yleisestä työstään. ohjelmia sekä tiettyjä jaksoja varten. He molemmat päätyivät tuomaan kotiin palkintoja, ja Jackson voitti kaksi. Peter Falk seurasi vuonna 1974, jolloin Columbo muutettiin draamasta rajoitetuksi sarjaksi kahdeksi vuodeksi. Hän voitti parhaan elokuvan/rajoitetun näyttelijän palkinnon vuonna 1975 ja parhaan draamanäyttelijän palkinnon vuosina 1972, 1976 ja 1990. Vuotta sen jälkeen kun hän voitti draamasarjan vuonna 1975 elokuvasta « Upstairs, Downstairs », Jean Marsh teki siirtyminen rajoitettuun.

  Ainoa mies, joka on koskaan ansainnut ehdokkuuden samana hahmona sekä genren että ohjelmamuutosten kautta, on Ed Asner, joka vuosina 1970–1982 Lou Grantina toi hänelle seitsemän ehdokkuutta parhaasta komediasivuosasta (« The Mary Tyler »). Moore Show) ja viisi parhaasta draamanäyttelijästä (« Lou Grant »). Hän voitti kolme kertaa sivunäyttelijänä ja kahdesti pääosana. Vicki Lawrence on ainoa nainen, joka on ehdolla saman hahmon esittämisestä kahdessa erillisessä ja erimuotoisessa ohjelmassa, sillä hän esiintyi Thelma “Mama” Harperina tukitehtävissä molemmissa 1970-luvun varieteesarjassa “The Carol Burnett Show » (voitto vuonna 1976) ja vuoden 1982 elokuva « Eunice ».

  Lawrence oli viimeinen osallistuja tälle listalle yli neljännesvuosisadan ajan, kunnes Ricky Gervais sai ehdokkaan roolistaan ​​elokuvan pituisen sarjan finaalissa « Extras » vuoden 2007 parhaan komedianäyttelijän palkinnon voittamisen jälkeen. samalle esitykselle. Häntä seurasi välittömästi Kiefer Sutherland, jonka ohjelmassa « 24 » esitettiin elokuva « Redemption » sen kuudennen ja seitsemännen tuotantokauden välillä johtuen Writers Guild of America -lakosta 2007–2008. Sutherland voitti parhaan draamanäyttelijän palkinnon vuonna 2006.

  2010-luvun aikana tapahtui viisi tällaista vaihtoa, alkaen Maggie Smithin (« Downton Abbey ») peräkkäisistä, rajoitettujen draaman tukemista voitoista. Seuraavana vuorossa oli Laura Linney, jonka toinen ehdokas ja ensimmäinen voitto elokuvasta « The Big C » tuli sarjan viimeiselle kaudelle, joka oli alaotsikolla « Hereafter » ja luokiteltiin rajoitetuksi sarjaksi.

  Omassa luokassaan ovat Uzo Aduba ja Laverne Cox, joiden esitykset kappaleessa « Orange Is the New Black » luokiteltiin uudelleen dramaattisiksi sen jälkeen, kun niitä pidettiin komediana. Myös entisen laskutus vaihtui vieraasta kannattajaksi, ja hän voitti molemmissa luokissa. Omassa liigassaan on myös Jessica Lange, joka ansaitsi kaksi tarjoustaan ​​Constance Langdonina (« American Horror Story ») sekä muodon (rajoitettu draamaan) että laskutuksen (vieraiden tukeminen) muutoksilla. Rooli ansaitsi hänelle parhaan elokuvan/rajoitetun naissivuosan palkinnon vuonna 2011.

  Tämän ryhmän viimeisimmät jäsenet liittyivät molemmat vuonna 2020. Tituss Burgess sai tunnustusta interaktiivisesta elokuvasta « Särkemätön Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend », kun rooli alkuperäisessä sarjassa tuotti hänelle neljä parasta komediaa. Tukinäyttelijän tarjoukset. Laura Dern, joka voitti vuoden 2017 parhaan elokuvan/rajoitetun naissivuosan palkinnon elokuvasta Big Little Lies, meni toiseen suuntaan, kun hänen esityksensä muutettiin rajoitetusta sarjasta jatkuvaksi draamaksi.

  Nämä 16 tyylilajin ja -muodon risteytystä muodostavat 22 % kaikista tapauksista, jotka koskevat yhtä esitystä ja useita Emmy-kategorioita. Viimeisimmät esimerkit osoittavat olennaisesti, että mikä tahansa tie on edelleen mahdollinen, sillä on tullut paljon yleisempää, että rajoitetut sarjat jatkuvat yhden kauden jälkeen ja perinteiset sarjat päättyvät lyhennettyihin kausiin tai elokuviin. Smithin ja Aduban voitot lisäsivät menetelmän uskottavuutta ja osoittavat, että näyttelijät voivat menestyä käytännössä minkä tahansa ohjelmauudistuksen kautta.

  Tee ennusteesi Gold Derbyssä nyt. Lataa ilmainen ja helppo sovellus Apple-/iPhone- tai Android-laitteille (Google Play) kilpaillaksesi legioioita muita faneja sekä asiantuntijoitamme ja toimittajiamme vastaan ​​parhaista ennusteen tarkkuuspisteistä. Katso uusimmat ennustusmestarit. Voitko seuraavaksi nousta arvostettujen tulostaulukoiden kärkeen? Muista aina pitää ennustuksesi ajan tasalla, koska ne vaikuttavat uusimpiin kilparadallemme, mikä pelottaa Hollywoodin päälliköitä ja tähtiä. Älä missaa hauskaa. Puhu ja jaa röyhkeät mielipiteesi kuuluisilla foorumeillamme, joilla 5 000 show-alan johtajaa väijyy joka päivä seuraamassa viimeisintä palkintohuutoa. Kaikki haluavat tietää: Mitä mieltä olet? Ketä ennustat ja miksi?

  Latest Posts