More

  Emmys elsker nye drama -støttende spillere, men foretrekker veterankomedie med utøvere

  Historien ble skrevet på fjorårets Primetime Emmys, da for første gang to birolle ( Dan Levy og Annie Murphy ) vant for sitt arbeid med den siste sesongen av samme komedieserie (« Schitt’s Creek »). Begge vinnerne, sammen med 2020s dramastøttende vinnere ( Billy Crudup , « The Morning Show » og Julia Garner , « Ozark ») er ute av løpet i år, i likhet med alle sine ledende kolleger. Den resulterende fullstendige mangelen på potensial for back-to-back-seire i de fortsatte seriens skuespillerkategorier er en annen viktig første og garanterer et spennende utfall.

  I år har TV -akademiet nominert 31 støttespillere som representerer 11 serier, hvorav noen nylig hadde premiere mens andre nettopp sendte finalene sine. Når det gjelder å bestemme de fire eventuelle vinnerne, kan det hentes mye innsikt fra å undersøke resultatene fra tidligere seremonier, spesielt når det gjelder hvilke sesongtall som har ført til flest triumfer.

  De to komediestøtteprisene, som først ble gitt for spesifikke forestillinger i 1954, har oftest gått til skuespillere som har hatt sine roller i to sesonger. Disse sakene står for 21% av beste komedie -birolle og skuespillerinne som vinner til dags dato, med de respektive mannlige og kvinnelige forholdene 1: 4.2 og 1: 3.3. 14% av seirene i begge kategoriene har vært for de første sesongene, 15% for tredje, 14% for fjerde og 11% for femte. De resterende 25% har vært i sjette sesong og utover. 14% av disse skuespillerne har seiret de siste sesongene, og antallet av disse sesongene har variert fra en til 11.

  Av de 15 støttende utøverne som ble anerkjent for sitt komiske arbeid i år, representerer ni showets første sesonger, inkludert et halvt dusin medvirkende fra « Ted Lasso »: Brett Goldstein , Brendan Hunt , Nick Mohammed , Jeremy Swift , Juno Temple og Hannah Waddingham . Avrunding av denne delmengden er Carl Clemons-Hopkins og Hannah Einbinder (« Hacks ») og Rosie Perez (« The Flight Attendant »). Fem av de gjenværende skuespillerne – Aidy Bryant , Kate McKinnon , Cecily Strong , Kenan Thompson og Bowen Yang – er nominert for sitt arbeid med den 46. sesongen av « Saturday Night Live. » Den siste plassen på mannslisten fylles av Paul Reiser , som har tjent et bud på den tredje sesongen av “The Kominsky Method”.

  Dramaunderstøttende priser har også vanligvis gått til skuespillere som har spilt karakterene sine i to sesonger, med disse sakene som representerer 23% av alle seier for beste birolle og skuespillerinne. Mann- og hunnforholdene er henholdsvis 1: 5,7 og 1: 2,3. 22% av seirene i disse kategoriene har vært for de første sesongene, 18% for tredje, 15% for fjerde og 14% for femte. De andre 8% har kommet i sjette sesong og utover. 15% av disse utøverne har blitt hedret for siste sesonger, med tall fra en til åtte.

  Seksten utvalgte spillere er nominert til dramatisk skuespill i år, med bare tre som representerer nye show: Aunjanue Ellis og Michael K. Williams (« Lovecraft Country ») og John Lithgow (“Perry Mason”). De resterende kvinnelige nominerte er klar for showets fjerde sesonger, inkludert tre fra “The Crown” ( Gillian Anderson , Helena Bonham Carter og Emerald Fennell ) og fire fra “The Handmaid’s Tale” ( Madeline Brewer , Ann Dowd , Yvonne Strahovski og Samira Wiley ). Tre mannlige skuespillere fra “The Handmaid’s Tale” ( OT Fagbenle , Max Minghella og Bradley Whitford ) mottok også bud, det samme gjorde Tobias Menzies fra “The Crown.” Giancarlo Esposito fikk et varsel for den andre sesongen av “The Mandalorian”, mens Chris Sullivan er nominert for den femte sesongen av « This Is Us. »

  Flere av de nominerte i 2021 sa farvel til karakterene sine i løpet av det siste året, da « The Kominsky Method » og « Lovecraft Country » begge avsluttet løpene sine. Kandidatene fra « The Crown » kommer heller ikke tilbake til rollene sine, som har blitt omarbeidet foran de to siste sesongene, og « Saturday Night Live » -personene har ennå ikke bekreftet planene om å fortsette. Hvis en av « Lovecraft Country » -skuespillerne trekker en seier, blir de med på Madge Sinclair (« Gabriel’s Fire », 1991), Alex Rocco (« The Famous Teddy Z, » 1990), og Art Carney (« The Honeymooners », 1956) på listen over utøvere som støttet seirende selv om showene deres bare varte en sesong.

  Vinnerne av årets priser for beste mannlige birolle og skuespillerinne vil bli avslørt under den 73. Primetime Emmys -seremonien, som sendes 19. september på CBS og Paramount+.

  Gjør dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone -enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for å få de beste forutsigelsesnøyaktighetspoengene. Se våre siste spådommer. Kan du toppe våre anerkjente topplister neste? Husk alltid å holde spådommene oppdaterte fordi de påvirker våre siste racerbaneodds, som skremmer Hollywood -sjefer og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Si ifra og del dine fulle meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz -ledere lurer hver dag for å spore de siste prisene. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts