More

  2001 Emmys flashback: Ellen DeGeneres er vertskap, Barbra Streisand synger « The Sopranos » feier

  Det har aldri vært et prisutdeling som den 53. årlige Primetime Emmys for 20 år siden. Terrorangrepene som drepte nesten 3000 den 11. september forårsaket forsinkelsen av prisene to ganger. Og da det endelig fant sted, klarte det tre timer lange showet mirakuløst å være morsomt, rørende, emosjonelt og til slutt oppløftende. Og verten Ellen DeGeneres var et lysende lys den kvelden.

  53d Emmys skulle opprinnelig finne sted på det ærverdige Shrine Auditorium 16. september. Men så skjedde 11. september. Og for første gang i Emmy -historien ble prisene forsinket. Prisene ble planlagt til 7. oktober i helligdommen. Den søndag formiddag lanserte imidlertid president George W. Bush angrep på al-Qaida-mål i Afghanistan og begynte dermed en krig på 20 år.

  Emmys skulle imidlertid fortsatt skje. Showet, som skulle simulcastes fra New York for å imøtekomme Emmy -nominerte som ikke ønsket å fly, skulle inneholde en åpningstale fra ærverdige Water Cronkite , hyllest til første respondenter og avslutte med en tale av daværende New York -ordfører Rudy Giuliani og en singelong av « America the Beautiful ». Alle ble bedt om ikke å gå formelt, men kle seg i forretningsklær. Governors Ball fikk til og med tittelen Unity Dinner. Tre timer før prisene skulle starte, ble Emmys kansellert igjen.

  Syv uker etter at Emmys opprinnelig var planlagt, ble showet endelig sendt på CBS 4. november. Men ikke i den grotte helligdommen, men på det mer intime Shubert Theatre i Century City, som hadde vært hjemmet til slike musikalske hits som  » A Chorus Line, ”“ Evita ”og“ Les Misérables. ” Elleve måneder etter Emmys ble det elskede legit -teatret revet for et stort kontorkompleks. Det var ingen blekere med skrikende fans. Gater ble sperret. Politiet var en dominerende styrke for at kveldsskarpskyttere ble plassert på nærliggende tak.

  Akademieleder Bryce Zabel sa før seremonien: “Vi kommer til å bli sett på TV i 90 land. Hvis det er et tema for showet, er det bildene folk vil se vil demonstrere to store amerikanske tradisjoner: friheten til å samles og ytringsfrihet. Folk vil si hva de vil. Det er det dette handler om.  » NY Times rapporterte at penger var det « sentrale » spørsmålet om hvorfor showet ble planlagt på nytt. Reklamer for Emmys « selger vanligvis for topp dollar og CBS betaler akademiet omtrent $ 3 millioner for å kringkaste showet, et beløp som i stor grad støtter organisasjonens arbeid. »

  Publikum på Shubert og hjemme lurte på om Emmys ville slå den riktige tonen. Å ha gravitas og varme fra Cronkite, som var i Toronto, var den perfekte måten å starte fjernsynet på. Han holdt en tale der han forklarte hvordan Emmys måtte endre det året på grunn av den « dype sorgen over våre tap og bekymring for samfunnet », og la til at « TV, den store fellesnevner, har løftet vårt syn som aldri før. Og TV minner oss om at underholdning hjelper oss å helbrede. ”

  DeGeneres virket først nervøs og fortalte Emmy -publikummet « Jeg trodde ikke vi skulle komme så langt », og tok for seg de to foregående avlyste hendelsene. Hun slo raskt skrittet og fikk mange latter: « Hva ville plaget Taliban mer enn å se en homofil kvinne i dress omgitt av jøder? » Hun kjempet på scenen med Martin Short s korpulente Jiminy Glick. DeGeneres gikk inn i publikum og ignorerte totalt Steve Martin for å intervjue et veldig overrasket setefyll.

  Og så var det Barbra. Den uanmeldte Barbra Streisand , akkompagnert av et kor, ga en rørende, gripende finale som fremførte Rodgers og Hammerstein klassikeren « You Never Walk Alone. » Bak henne var en vegg med navn på dem som hadde dødd 11. september. Hun mottok en lidenskapelig stående applaus. Og selv 20 år senere pakker forestillingen hennes en følelsesmessig opptur.

  Komedieserie: “Sex and the City” (HBO)
  Dramaserie: “The West Wing” (NBC)
  Miniserie: Anne Frank: The Whole Story ”(ABC)
  TV -film: “Wit” (HBO)

  Dramaskuespiller: James Gandolfini, « The Sopranos » (HBO)
  Dramaskuespiller: Edie Falco, « The Sopranos » (HBO)
  Skuespiller i birolle: Bradley Whitford, « The West Wing » (NBC)
  Drama -birolle: Allison Janney, « The West Wing » (NBC)

  Komedieskuespiller: Eric McCormack, « Will & Grace » (NBC)
  Komedieskuespiller: Patricia Heaton, « Everybody Loves Raymond » (CBS)
  Skuespiller i komedie: Peter MacNicol, « Ally McBeal » (Fox)
  Skuespillerinne i komedie: Doris Roberts, « Everybody Loves Raymond » (CBS)

  TV -film/miniskuespiller: Kenneth Branagh, « Conspiracy » (HBO)
  TV -film/miniskuespillerinne: Judy Davis, « Life with Judy Garland: Me and My Shadows » (ABC)
  TV -film/mini -skuespiller: Brian Cox, “Nürnberg” (TNT)
  TV -film/skuespillerinne: Tammy Blanchard, « Life with Judy Garland: Me and My Shadows » (ABC)

  Variety Series: “Late Show with David Letterman” (CBS)
  Variety Special: Cirque du Soleils “Dralion” (Bravo)
  Individuell variasjon eller musikalsk fremføring: Barbra Streisand, « Timeless » (Fox)

  Gjør dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone -enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for å få de beste forutsigelsesnøyaktighetspoengene. Se våre siste spådommer. Kan du toppe våre anerkjente topplister neste? Husk alltid å holde spådommene oppdaterte fordi de påvirker våre siste racerbaneodds, som skremmer Hollywood -sjefer og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Si ifra og del dine fulle meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz -ledere lurer hver dag for å spore de siste prisene. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts