More

  Hvem er de 4 Emmy -vinnerne som kjempet om den samme karakteren på forskjellige show?

  På begynnelsen av 1970 -tallet skapte Valerie Harper en presedens blant TV -støttende skuespillerinner ved å vinne tre påfølgende Emmys som Rhoda Morgenstern på « The Mary Tyler Moore Show. » Karakterens popularitet førte til spinoff -serien « Rhoda » i 1974, og hun endte med å hente hjem en hovedrolle for skuespillet for showets første sesong. Dette gjorde henne til den første artisten som tjente nominasjoner som en karakter på tvers av flere kategorier for flere programmer. I de nesten fem tiårene siden har ytterligere 11 skuespillere sluttet seg til gruppen, inkludert ytterligere tre doble vinnere.

  Harper ble først fulgt av to av hennes « Mary Tyler Moore Show » -kamerater: Cloris Leachman (1976) og Ed Asner (1978). Deres respektive karakterer, Phyllis Lindstrom og Lou Grant, ble forfremmet til å lede plassering på egne spin -offs, som passende hadde tittelen « Phyllis » og « Lou Grant. » Leachman vant som birolle (1974) og gjesteartist (1975) for den originale serien, men aldri for sitt eget show. Asner, den andre dobbelmesteren på denne listen, vant tre komediestøttende trofeer (1971, 1972, 1975) og to dramaledere (1978, 1980).

  1980 brakte de første hovednominasjonene til den eventuelle tredje doble vinneren, Robert Guillaume (Benson DuBois, « Soap » og « Benson »), og Polly Holliday (Flo Castleberry,  » Alice ”og“ Flo ”). Guillaumes støttende og ledende seire kom i henholdsvis 1979 og 1985.

  Et spesielt tilfelle oppstod i 1982 da Vicki Lawrence (Thelma « Mama » Harper) konkurrerte om prisen for beste film/støttende skuespillerinne for « Eunice » etter å ha tjent fire påfølgende bud på rad mellom 1974 og 1977 som vanlig på « The Carol Burnett Show. » Hun vant i 1976.

  I 1994 matchet Kelsey Grammer Leachmans prestasjon ved å tjene anerkjennelse for å ha spilt Frasier Crane som støttespiller, gjestestjerne og ledelse på henholdsvis « Cheers », « Wings » og « Frasier ». Han vant fire ganger for « Frasier ».

  Mellom 1995 og 1999 ga Bebe Neuwirth (Lilith Sternin), Shelley Long (Diane Chambers) og Woody Harrelson (Woody Boyd) støtte -hopp til gjest ved å bringe sine Emmy-vinnende « Cheers » -karakterer til « Frasier. »

  Etter å ha vunnet gjesteprisen som Denny Crane på « The Practice » i 2004, seiret William Shatner i dramastøttekategorien ett år senere da karakteren flyttet til « Boston Legal. »

  Det tok deretter 13 år for den neste og siste utøveren å legge navnet sitt til listen, ettersom Viola Davis ble nominert for å bringe sin 2015 beste dramaskuespillerinne-vinnende karakter Annalize Keating (« How to Get Away ») med Murder ”) til“ Scandal ”for en enkelt episode.

  Disse dusin multi-show crossovers står for 17% av alle saker som involverer én forestilling og flere Emmy-kategorier. Det er den minst vanlige metoden i tillegg til single-show lead-to-guest (6%), men den gir omtrent like mange vinnere som alle andre. Det kan ta en stund for en annen utøver å bli med i gruppen, men Davis tillegg tilføyer i det minste at det fortsatt er mulig i den nåværende TV -tiden.

  Gjør dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone -enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for å få de beste forutsigelsesnøyaktighetspoengene. Se våre siste spådommer. Kan du toppe våre anerkjente topplister neste? Husk alltid å holde spådommene dine oppdaterte fordi de påvirker våre siste racerbaneodds, som skremmer Hollywood -sjefer og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Si ifra og del dine fulle meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz -ledere lurer hver dag for å spore de siste prisene. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts