More

  Emmy-kategorien for beste dramabirolle har fortsatt aldri kronet en svart mester

  Nok en Emmy-seremoni, enda et år med den tvilsomme serien for beste dramabirolle som fortsetter. Tobias Menzies vant prisen på søndag for sin opptreden på «The Crown», noe som betyr at beste skuespiller i drama forblir den siste skuespillerkategorien uten en svart vinner i ett år til.

  Menzies var andreplass i oddsen, som ble toppet av avdøde Michael K. Williams (« Lovecraft Country »). Williams var den sesonglange favoritten til å vinne før hans utidige død, 54 år 6. september, en uke etter at vinneravstemningen stengte. Han var en av tre Black-skuespillere som ble nominert for dramabirolle i år – de andre var Giancarlo Esposito (« The Mandalorian ») og OT Fagbenle (« The Handmaid’s Tale »). — flest noensinne på et enkelt år i kategorien.

  Formelt etablert i 1970, har beste skuespillerinne i drama sett mange svarte nominerte gjennom årene, men ingen vinnere. Selv de korte skuespillerkategoriene, som ble opprettet i 2016, har belønnet svarte utøvere. Beste dramaskuespillerinne var en annen langvarig skuespillerkategori uten en svart vinner, men den tørken tok slutt da Viola Davis seiret i 2015 for «How to Get Away with Murder». Zendaya ble med henne i fjor etter å ha vunnet for «Euphoria».

  Medregnet Williams, Espositos og Fagbenles navn, har 13 Black-skuespillere mottatt 23 bud på dramabirolle. Esposito er den eneste av de tre som har vært nominert i denne kategorien tidligere. Han mottok sin første i 2012 for «Breaking Bad» og gikk deretter inn i 2019 og 2020 for «Breaking Bad»-spin-off-prequel «Better Call Saul». Hans bud på « The Mandalorian », som han ble nominert som gjesteskuespiller for i fjor, gjør ham til den andre personen som ble nominert i denne kategorien for tre forskjellige show etter hans « Breaking Bad » og « Better Call Saul » medstjerne < strong>Jonathan Banks.

  Fagbenle var en første gangs nominert mens Williams var på sin femte og fjerde for skuespill. Hans tre første skuespillerbud var i kategorien begrenset/TV-filmstøtteskuespillere, for « Bessie » (2015), « The Night Of » (2016) og « When They See Us » (2019), og han fikk en nominasjon som en produsent på «Vice» i 2018.

  De andre nominerte i år var John Lithgow (“Perry Mason”), Bradley Whitford (“The Handmaid’s Tale”), Max Minghella (“ The Handmaid’s Tale”) og Chris Sullivan (“This Is Us”).

  Lag dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone-enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for beste prediksjonsnøyaktighet. Se våre siste spådomsmestre. Kan du toppe våre anerkjente ledertavler neste gang? Husk alltid å holde spådommene dine oppdatert, fordi de påvirker de siste oddsene på racerbanen, som skremmer Hollywood-høvdinger og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Snakk og del dine tullete meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz-ledere lurer hver dag for å spore siste utmerkelser. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts