More

  Gillian Anderson vinner Emmy for «The Crown» 24 år etter «The X-Files»

  Akkurat som Gold Derby spådde, har Gillian Anderson vunnet sin andre Emmy-pris i karrieren. (Se vinnerlisten.) Hennes Emmy-seier i 2021 for «The Crown» på Netflix kommer for hennes travle rolle som Storbritannias statsminister Margaret Thatcher i sesong 4 av det kongelige dramaet, nøyaktig 24 år etter at hun seiret for å ha spilt FBI-agent Dana Scully på Foxs «The X-Files». Andersons mednominerte i år i kategorien Beste skuespillerinne i drama var Ann Dowd (« The Handmaid’s Tale »), Helena Bonham Carter (« The Crown »), >Yvonne Strahovski (« The Handmaid’s Tale »), Samira Wiley (« The Handmaid’s Tale »), Aunjanue Ellis (« Lovecraft Country »), Madeline Brewer (« The Handmaid’s Tale ») og Emerald Fennell (« The Crown »).

  «The Crown» ble nominert til hele 24 Emmy-priser i år, og ga det samme med «The Mandalorian» som årets mest anerkjente show. Foruten Anderson var andre nominerte rollebesetningsmedlemmer for sesong 4 Carter, Fennell, Olivia Colman, Emma Corrin, Josh O’Connor, Tobias Menzies, Charles Dance og Claire Foy. Foy vant forrige uke på Creative Arts Emmys. Rett før Andersons seier vant episoden « War » for forfatterskap (Peter Morgan) og regi (Jessica Hobbs).

  Anderson vant tidligere Golden Globe, Critics Choice og SAG Award for sin rolle i «The Crown». Noe av grunnen til at hun var så ubestridelig på prisutdelinger denne sesongen var fordi hun fullstendig forsvant inn i rollen som Storbritannias første kvinnelige statsminister. Håret. Sminken. Gangen. Stemmen. Alt var der, og alt så veldig ikke Gillian Anderson. Prisvelgere kan rett og slett ikke motstå en god fysisk transformasjon, da det lar dem se en kjent skuespiller fremstå som en helt annen person.

  Anderson er nå den andre personen som vinner en Emmy for «The Crown» for å ha spilt statsministeren. John Lithgow klarte bragden for seriens første sesong takket være hans prestasjoner som Winston Churchill som han ikke kan gå glipp av. Hver sesong hopper «The Crown» fremover i tid ettersom den forteller flere historier om den virkelige britiske kongefamilien. Den siste fjerde sesongen fant sted mellom 1979 og 1990, den nøyaktige datoperioden for Thatchers premierskap.

  Da vi nylig snakket med Anderson om transformasjonen hennes til Thatcher, åpnet hun opp om sin beryktede Emmy-tale fra 1997 for «The X-Files». « Jeg skal fortelle deg noe: Jeg lærte leksjonen min, » bemerket hun om takketalen sin som fokuserte på venner og familie i motsetning til hennes medstjerne David Duchovny, hennes skaper Chris Carter , agentene hennes osv. «Dagen etter ble jeg irettesatt [og] jeg ble fortalt at jeg skulle ta ut en annonse i en av bransjene for å takke dem som unnskyldning,» lo hun. Det er derfor Anderson i år fortalte oss at hun planlegger å takke «alle jeg noen gang har møtt» hvis hun vinner for «The Crown».

  Latest Posts