More

  Hvem er de 5 Emmy-vinnerne som kjempet som både stamgjester og gjester for den samme karakteren?

  I 1965 skrev Don Knotts historie som den første skuespilleren som gikk bort fra en Emmy-vinnende sitcom-rolle mens serien fortsatt var i gang. Etter å ha spilt Barney Fife på de fem første sesongene av « The Andy Griffith Show » og samlet tre støttetrofeer, gikk han videre til en filmkarriere ved å signere en kontrakt med Universal Studios. Da showet fortsatte i tre år til, kom Knotts tilbake for fem spesielle opptredener og endte opp med å tjene ytterligere to Emmys. Han var den første personen som ble nominert som vanlig støttespiller og gjestestjerne for samme rolle i samme serie. I løpet av de 55 årene siden har han blitt fulgt av to dusin andre, inkludert fem doble vinnere til.

  Cloris Leachman etterlignet Knotts i 1975 da hennes fjerde bud og andre seier for «The Mary Tyler Moore Show» kom for det som ble ansett som en enkeltopptreden i stedet for en støttende. Hun hadde triumfert året før som en fremhevet spiller.

  Ellen Corby (« The Waltons ») vant to ganger i støtte (1974, 1975) før dårlig helse satte henne på sidelinjen; hun kom tilbake for å konkurrere som gjest i 1978. I samme tiår gikk Tim Conway fra å få gjestebud for «The Carol Burnett Show» til å støtte bud da han offisielt ble med i rollebesetningen i den niende sesongen. Han seiret under begge klassifiseringene, det samme gjorde Carol Kane (« Taxi ») på 1980-tallet.

  Jay Thomas (“Murphy Brown”) fulgte Conways eksempel i 1992, det samme gjorde Christian Clemenson (“Boston Legal”) i 2009. Begge vant som gjester, men lyktes ikke som fremhevede spillere. I årene mellom Thomas og Clemensons singelstøttenominasjoner, la Amy Brenneman (“NYPD Blue”) og Jean Smart (“24”) navnene sine til støtte-til- gjesteliste, men begge gikk tomhendte hjem hver gang.

  2008 markerte samtidig slutten på kategorien Individual Variety og det første tilfellet på et kvart århundre av en « Saturday Night Live » som kjempet om en komediestøttepris. Den aktuelle utøveren var Amy Poehler, og hun, Kristen Wiig og Bill Hader endte hver opp med flere fremhevede bud for skisseserien over de neste årene, hvorav ingen resulterte i seire. Mellom 2013 og 2016 ble de anerkjent én gang for å ha vært vertskap for showet, med Poehler som vant sammen med sin medvert, Tina Fey.

  På 2010-tallet ble det også sett fem andre støtte-til-gjest-eksempler med nominasjonene til Gregory Itzin (“24”), Ben Mendelsohn (“Bloodline”), Ron Cephas Jones (« This Is Us »), Samira Wiley (« The Handmaid’s Tale ») og Jessica Lange (« American Horror Story »). Etter å ha vunnet som gjest i 2018, gikk Wiley tilbake til å støtte. Som Constance Langdon beholdt Lange også gunst gjennom en formatendring, og vant beste film/begrenset birolle i 2011 og konkurrerte om beste drama gjesteskuespillerinne i 2019.

  Det var også flere gjeste-til-støtte-saker gjennom 2010-tallet, som begynte med Alan Cumming (« The Good Wife ») og Kathryn Joosten (« Desperate Housewives »). I 2015 ble Uzo Aduba (“Orange is the New Black”) den sjette og siste dobbeltmesteren i denne gruppen og skrev videre historie ved at hun hoppet fra komedie til drama mellom seirene.

  Wileys «The Handmaid’s Tale»-besetningskamerat, Alexis Bledel, gikk tilbake til gjesteplassering etter ett støttebud, mens et annet, Bradley Whitford, ble den siste gjesten-til-støtten. nominert i 2020. De siste støtte-til-gjest-eksemplene er Eddie Murphy (2020) og Alec Baldwin (2021), begge fra «Saturday Night Live».

  Disse 25 gjeste- og støtteovergangene står for 35 % av alle saker som involverer én forestilling og flere Emmy-kategorier. De fleste av disse skuespillerne (64 %) mottok først utvalgte bud før de ble anerkjent for gjesteplasser. De siste årene har skift mellom disse plasseringene vanligvis skjedd på grunn av en regel som fastsetter at en forestilling bare kan kvalifisere som gjest hvis den spenner over mindre enn 50 % av en sesongs episoder. Det har påvirket alle tre « Handmaid’s Tale »-skuespillerne så vel som nåværende nominerte Baldwin og vil sannsynligvis føre til fremtidige tillegg til listen, ettersom sekundære skuespillere vanligvis ikke lenger forlater etter eget valg slik Knotts gjorde, men ofte får rollene sine modifisert for narrative formål.

  Lag dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone-enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for beste prediksjonsnøyaktighet. Se våre siste spådomsmestre. Kan du toppe våre anerkjente ledertavler neste gang? Husk alltid å holde spådommene dine oppdatert, fordi de påvirker de siste oddsene på racerbanen, som skremmer Hollywood-høvdinger og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Snakk og del dine tullete meninger i våre kjente fora der 5000 showbiz-ledere lurer hver dag for å spore siste utmerkelser. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts