More

  Hvem er de 5 Emmy-vinnerne som kjempet i forskjellige sjangere for å spille de samme karakterene?

  I 1968, nesten et tiår etter å ha vunnet et par Emmys for beste dramaskuespiller for «Perry Mason», mottok Raymond Burr nok en nominasjon i kategorien, men for å ha spilt en annen karakter: den titulære detektiven på «Ironside. ” Rollen ga ham også en andre nominasjon samme år, da han ble separat anerkjent for TV-filmen som fungerte som seriepilot. Mens han tapte begge løpene, gjorde den doble dippingen ham til den første skuespilleren hvis opptreden som en enkelt karakter ga ham flere bud gjennom en endring i sjanger eller format. I årene etter har han blitt fulgt av 15 andre skuespillere, inkludert fem dobbeltvinnere.

  Begrensede serieledere Glenda Jackson (“Elizabeth R”) og Keith Michell (“The Six Wives of Henry VIII”) fikk hver bud i 1972 for sitt generelle arbeid med sine respektive programmer så vel som for spesifikke episoder. De endte begge opp med å hente hjem priser, mens Jackson fikk to. Peter Falk fulgte etter i 1974, da «Columbo» ble endret fra et drama til en begrenset serie for en periode på to år. Han vant prisen for beste film/begrenset skuespiller i 1975 og prisen for beste dramaskuespiller i 1972, 1976 og 1990. Et år etter å ha vunnet i drama i 1975 for «Upstairs, Downstairs» laget Jean Marsh flyttingen til begrenset.

  Den eneste mannen som noen gang har tjent nominasjoner som samme karakter gjennom både sjanger- og programendringer er Ed Asner, hvis periode 1970-1982 som Lou Grant ga ham syv nominasjoner for beste komediebirolle (« The Mary Tyler ») Moore Show ») og fem for beste dramaskuespiller (« Lou Grant »). Han triumferte tre ganger som birolle og to ganger som hovedrolle. Vicki Lawrence er den eneste kvinnen som er nominert for å ha spilt den samme karakteren i to separate og forskjellig formaterte programmer, ettersom hun dukket opp som Thelma « Mama » Harper i en støttende kapasitet på begge 1970-tallsseriene « The Carol Burnett Show » (vinner i 1976) og filmen « Eunice » fra 1982.

  Lawrence var den siste deltakeren på denne listen i over et kvart århundre inntil Ricky Gervais mottok en nominasjon for å ha spilt hovedrollen i den filmlengde seriefinalen av « Extras » ett år etter å ha vunnet prisen for beste komedie skuespiller i 2007 for samme show. Han ble umiddelbart fulgt av Kiefer Sutherland, hvis show « 24 » sendte en film med undertittelen « Redemption » mellom sin sjette og syvende sesong på grunn av streiken i Writers Guild of America i 2007-2008. Sutherland hadde vunnet prisen for beste dramaskuespiller i 2006.

  Fem slike bytter skjedde i løpet av 2010-tallet, og begynte med rygg-mot-rygg-begrenset-til-drama-støttende seire av Maggie Smith (« Downton Abbey »). Neste var Laura Linney, hvis andre nominasjon og første seier for « The Big C » kom for showets siste sesong, som hadde undertittelen « Hereafter » og klassifisert som en begrenset serie.

  I en klasse for seg er Uzo Aduba og Laverne Cox, hvis opptredener på « Orange Is the New Black » ble omklassifisert som dramatiske etter først å ha blitt ansett som komiske. Førstnevntes fakturering endret seg også fra gjest til støtte, og hun triumferte i begge kategorier. Også i hennes egen liga er Jessica Lange, som fikk sine to bud som Constance Langdon (« American Horror Story ») gjennom både format (begrenset til drama) og fakturering (støtte til gjest) endringer. Rollen ga henne prisen for beste film/begrenset birolle i 2011.

  De siste medlemmene av denne gruppen ble begge med i 2020. Tituss Burgess ble anerkjent for den interaktive filmen «Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend» etter at hans rolle i den originale serien høstet ham fire beste komedie Støtteskuespiller bud. Laura Dern, som vant prisen for beste film/begrenset birolle i 2017 for «Big Little Lies», gikk den andre veien da showet hennes ble endret fra en begrenset serie til et fortsatt drama.

  Disse 16 sjanger- og formatkrysningene står for 22 % av alle saker som involverer én forestilling og flere Emmy-kategorier. De siste eksemplene beviser i hovedsak at enhver vei fortsatt er mulig, ettersom det har blitt mye mer vanlig at begrensede serier fortsetter over én sesong og at tradisjonelle serier avsluttes med forkortede sesonger eller filmer. Smith og Adubas seire ga også metoden mer troverdighet og indikerer at skuespillere kan lykkes gjennom praktisk talt alle typer programoverhalinger.

  Lag dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone-enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for beste prediksjonsnøyaktighet. Se våre siste spådomsmestre. Kan du toppe våre anerkjente ledertavler neste gang? Husk alltid å holde spådommene dine oppdatert fordi de påvirker de siste oddsene på racerbanen, som skremmer Hollywood-høvdinger og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Snakk og del dine tullete meninger i våre kjente fora der 5000 showbiz-ledere lurer hver dag for å spore siste utmerkelser. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts