More

  Emmy Awards spole tilbake til 1971: Flip Wilson skriver historie, George C. Scott godtar uker etter å ha nektet Oscar …

  TV-landskapet var i endring da den 23. Emmy-utdelingen fant sted på Pantages Theatre i Hollywood 9. mai 1971, med Johnny Carson som programleder. Historie ble laget på mer enn én måte den kvelden.

  NBCs « The Flip Wilson Show », den første komedieserien arrangert av en afroamerikaner, vant sjanger- og skrivepriser. Wilson delte på begge seirene. Og Mark Warren ble den første svarte rormannen som vant en Emmy for sin regi av NBCs «Rowan & Martin’s Laugh-In».

  George C. Scott, som hadde takket nei til Oscar bare 24 dager tidligere for «Patton», deltok heller ikke på Emmy-utdelingen. Han takket imidlertid ikke nei til denne prisen for sin ledende rolle i NBCs «Hallmark Hall of Fame»-presentasjon av Arthur Millers «The Price». Jack Cassidy godtok på hans vegne. David Burns, som hadde dødd to måneder tidligere av et hjerteinfarkt under en sceneforestilling av musikalen «70, Girls, 70», vant for sin birolle i «The Price» og Fielder Cookvant for helming.

  Amerikansk fjernsyn ble litt mer britisk med premieren 10. januar 1971 på PBS’ «Masterpiece Theatre», som startet med den 12-delte historiske dramaserien «The First Churchills» med John Neville og < i hovedrollene. strong>Susan Hampshire. Serien, nå kjent som «Masterpiece», er fortsatt sterk et halvt århundre senere. Hampshire vant drama skuespillerløpet. Hun hadde seiret i denne kategorien året for «The Forsyte Saga» og skulle triumfere igjen to år senere for «Masterpiece»s «Vanity Fair».

  CBS hadde nylig renset ut alle sine landlige komedier – «Mayberry R.F.D.», «Green Acres», «Beverly Hillbillies» og «Hee Haw» – for å gjøre plass for mer sofistikerte sitcoms. Tiffany-nettverket introduserte to banebrytende komedieserier: «The Mary Tyler Moore Show» høsten 1970 og Norman Lears ærlige og morsomme «All in the Family», som dreide seg om en arbeiderklasse. New York-familien og dissekerte så varme knappeemner som rasisme, antisemittisme og homofili tidlig i 1971.

  «All in the Family», som hadde oppnådd syv nominasjoner, vant beste komedieserie, beste nye serie og for ledende dame Jean Stapleton som Edith Bunker. Serien, som ble avsluttet i 1979, skulle vinne totalt 22 Emmys.

  «The Mary Tyler Moore Show», som gikk inn i seremonien med åtte nominasjoner, vant fire, inkludert støtteprisene for scenetyvere Ed Asner og Valerie Harper. Regissør Jay Sandrich vant for episoden « Toulouse Lautrec is One of My Favorite Artists », mens medskaperne James L Brooks og Allan Burns vant for å skrive « Støtt din lokale mor »-avdraget. «MTM», som ble avsluttet i 1977, ville vinne 29 Emmys under løpet.

  Jack Klugman vant hovedrolleinnehaverens komedieløp for ABCs «The Odd Couple», og spilte den ultimate tøsen Oscar Madison. Han skulle gjenta to år senere, med sin medstjerne Tony Randall, som spilte neatnik Felix Unger, og vant for den siste sesongen i 1975.

  NBCs «The Bold Ones: The Senator», en godt laget dramaserie med Hal Holbrook i hovedrollen som en seriøs, liberal senator, hadde fått ni nominasjoner. Selv om den bare varte én sesong, vant «The Senator» sjangerprisen pluss hovedrolleinnehaver, og regisserte for Daryl Duke for episoden «The Day the Lion Died», og skrev for Joel Oliansky > for «To Taste Death but Once»-avdrag og filmredigering. «A Clear and Present Danger», piloten fra 1970 for «The Senator», ble nominert for Holbrooks opptreden og regi.

  PBS’ «The Andersonville Trial», som Scott regisserte (Cassidy var en av stjernene) vant enkeltprogramprisen så vel som for forfatteren Saul Levitt.

  Den britiske veteranen Margaret Leighton vant dramaprisen for birolle for NBCs « Hallmark Hall of Fame »-presentasjon av « Hamlet » mens Lee Grant vant for NBC-telefilmen, « The Neon ». Tak. » Hun ble også nominert for «Columbo» NBC-filmen «Ransom for a Dead Man».

  Og 26 år gamle Tracy Keenan Wynn, sønnen til skuespilleren Keenan Wynn og barnebarnet til komikeren Ed Wynn, vant dramaskrivingen Emmy med Marvin Schwartz for ABCs «Tribes». Wynn skulle motta ytterligere to skrivende Emmys for «The Glass Hour» fra 1972 og «The Autobiography of Miss Jane Pittman» fra 1974.

  Komponist Burt Bacharach var ekstremt populær blant Emmy-velgere det året. CBS’ «Singer Presents Burt Bacharach» vant variasjonsspesial og en skrivepris. Bacharach konkurrerte mot seg selv da NBCs « Another Evening with Burt Bacharach » også fikk en nominasjon. Variasjonsregiprisen gikk til Sterling Johnson for NBCs «Peggy Fleming at Sun Valley».

  Lag dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple/iPhone-enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for beste prediksjonsnøyaktighet. Se våre siste spådomsmestre. Kan du toppe våre anerkjente ledertavler neste gang? Husk alltid å holde spådommene dine oppdatert, fordi de påvirker de siste oddsene på racerbanen, som skremmer Hollywood-høvdinger og -stjerner. Ikke gå glipp av moroa. Snakk og del dine tullete meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz-ledere lurer hver dag for å spore siste utmerkelser. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem spår du og hvorfor?

  Latest Posts