More

  «MasterChef» sesong 11 episode 11 og 12 oppsummering: Dominique Crenn og Niki Nakayama hjelper til med å sende hjem to kokker

  Fra nå og frem til slutten av sesongen vil « MasterChef » behandle fans med episoder rygg mot rygg på onsdager. Denne uken konkurrerte topp 8 kokk-testantene foran et par Michelin-stjernevinnende legender: Dominique Crenn i den første timen og Niki Nakayama i den andre timen. Først slo spillerne seg sammen og lagde identiske retter mens de ble adskilt visuelt av en enorm vegg. Deretter fikk de i oppgave å lage tre japanske tallerkener – en grillet, en stekt, en dampet. På slutten av kvelden ble to kokker eliminert av verten Gordon Ramsay og dommerne Joe Bastianich og Aaron Sanchez. De åtte gjenværende hjemmekokkene var: Abe Konick, Alejandro Valdivia, Anne Hicks, Autumn Moretti, Joseph Manglicmot, Kelsey Murphy, Michael Newman og Suu Khin.

  Nedenfor kan du lese minutt for minutt vår «MasterChef»-oppsummering av sesong 11, episode 11 og 12, med tittelen «Dominique Crenn – The Wall» og «Niki Nakayama – Kaiseki», for å finne ut hva som skjedde onsdag 25. august klokken 8: 00 pm ET/PT. Så sørg for å gi lyd fra seg i kommentarfeltet om favorittkokkene dine på Foxs reality-TV-program og hvem du tror har det som trengs for å bli med på vinnerlisten.

  Fortsett å oppdatere/laste på nytt denne «MasterChef»-bloggen for de siste oppdateringene.

  20:00 – «Tidligere på «MasterChef»!» I den 10. episoden konkurrerte de ni siste i en « Cook For Your Legend »-utfordring der de måtte lage rett til ære for sine personlige legender. De tre nederste kokkene var Lexy Rogers, Abe og Anne, og Lexy ble eliminert. « Jeg er stolt av meg selv fordi jeg har holdt ut veldig, veldig lenge i denne konkurransen, » sa hun under sitt exit-intervju. Hvilke to kokke-testanter skal hjem i kveld?

  20:05 – De 8 beste hjemmekokkene går inn på kjøkkenet «MasterChef» og legger merke til at det har vært noen renoveringer. Det er nå fire kokestasjoner på hver side av en vegg. Joe forteller dem at de vil bli delt opp i lag på to for deres neste utfordring, og Gordon introduserer Dominique Crenn som deres legendariske mentor. Hun er den eneste kvinnelige kokken i Amerika med tre Michelin-stjerner. Dominique gikk aldri på kulinarisk skole, hun lærte bare av foreldrene og deres kjærlighet til god mat. Dette er inspirerende for hjemmekokkene. Men tilbake til denne utfordringen! Kokkene vil bli satt sammen i team på to og må bruke kommunikasjonsferdighetene sine til å lage identiske retter fra hver side av veggen.

  20:10 — Her er lagene: Michael & Autumn, Anne & Joseph, Alejandro & Sue og Kelsey & Abe. De har én time på seg til å lage mat sammen med partneren sin, og vinnerne får middag for to på Dominiques restaurant, San Francisco. Deres 60 minutter starter nå! Teamene skynder seg til pantryet og Autumn uttrykker umiddelbart bekymring for hvorvidt Michael vil høre på henne. Joseph lar Anne ta kontroll over teamet deres fordi hun blir « sterkt anstrengt » og han egentlig ikke ønsker å takle at hun er urolig. Å konseptualisere en rett med en partner på fem minutter mens du henter alt fra pantryet er ingen spøk. Fra linjen av dommere sier Joe « enkelhet vinner i dag. » Så langt virker Alejandro & Suu de mest avslappede i deres partnerskap. Dommerne diskuterer hvert par, og jeg er ikke sikker på om de innser det, men de sier i bunn og grunn at alle menn bare skal lytte til hva kvinnene ber dem om å gjøre, lol.

  20:25 — Dommerne begynner å sirkle rundt kokestasjonene for å få en ide om hva alle serverer i kveld. Anne dominerer Joseph totalt, og det er litt morsomt å se på. Joe forteller Anne at selv han føler seg kontrollert av henne på dette tidspunktet, så han kan bare forestille seg hvordan Joseph føler seg. Anne beklager ikke fordi hun var på bunnen forrige uke, og hun er fast bestemt på å lande på beina. Dominique høres imponert ut over Autumn & Michaels menyvalg, men Gordon er bekymret for Michaels evne til å tilberede svinekjøttet riktig siden han er veganer.

  20:35 – Anne skriker fortsatt på Joseph, og de er begge i ferd med å miste det. Joseph har i utgangspunktet resignert etter Annes ordre, og han har ingen interesse i å tilberede denne retten. Med 10 minutter igjen av utfordringen begynner hvert lag å lage tallerkenene sine. Dette er en viktig komponent fordi hver tallerken skal se identisk ut. Mens Suu beskriver hvilken tallerken som skal brukes til Alejandro, kan vi se ham ta feil. Tiden går ut og lagene kaster hendene i været.

  20:40 — Hjemmekokkene bringer de dekkede rettene sine foran i rommet. Det er tid for dom! Autumn & Michael er først ute med grillet svinekjøtt med gulrotpuré, stekt blomkål, gulrotchips og dijonsennepssaus. Gordon sier at de er visuelt vakre, men selve tallerkenene er forskjellige og Michaels pinnekjøtt er nesten halvparten så stor som høstens. Han avslører at han ringformet sin ut, og Joe svarer: « Du skjærer kaker med ringformer! » Dominique er « så imponert » over høstens og sier at Michael er « deilig. » Gordon sier at han gjerne vil ha høstens pinnekjøtt med Michaels puré. Totalt sett var det ikke en dårlig vurdering.

  20:45 — Neste ut er Alejandro og Suu. De hadde en feilkommunikasjon med sausen, men når rettene er avslørt, merker dommerne raskt at hjemmekokkene brukte forskjellige tallerkener. Deres pannestekt snapper med villsopp, asparges og portvin og eddik har forskjellige sausvisninger, som forventet. Gordon sier at de begge ser bra ut, men de er ikke identiske. Suu mangler saus. Alejandro tar ansvar for dårlig kommunikasjon av sausen for plating. Når det gjelder selve matlagingen, tilberedte begge fisken vakkert. Dominique sier Suu spikret krydderet og sausen var ikke nødvendig. Aaron synes det hele føles litt « trygt » og mangler smak. De ser ut til å være enige om at Suu utførte retten hennes bedre enn Alejandro.

  20:50 – Det er på tide for Anne og Joseph å avsløre sin tangdampede kveite med klebrig ris og misobuljong. Visuelt ser de mer like ut enn de to foregående. De brukte i hvert fall samme tallerken! Gordon sier at den mangler liv og farger. Annes kveite er pent tilberedt, men Josephs er overstekt. Aaron sier at Annes saus er overdreven. Joe synes Josephs rett er et totalt « amatørshow », og nå er Joseph opprørt på seg selv fordi han ikke sa ifra tidligere og fortalte Anne at dette var en forferdelig rett å lage.

  20:55 — Sist ute er Kelsey & Abe. De viste knapt disse to under utfordringen, noe som får meg til å tenke at de kanskje klarte det. La oss se! Når deres sprø flådde laks med pastinakkpuré, stekt reddik og sautert brokkolini avsløres, ser de faktisk nesten identiske ut. Gordon er imponert og sier at det ser ut som de lagde mat side ved side. Laksen er « fullstendig perfeksjon », men Kelseys er « en drøm. » Dominique sier at Abe bare er 22 og lager bedre enn mange kokker hun kjenner, men hun er imponert over Kelsey. Dette virker som vinnerduoen!

  9:00p.m. – Dommerne overveier og utpeker Kelsey & Abe til vinnerne av kveldens utfordring. Alejandro & Suu er trygge med nattens nest beste retter. Unngå eliminering på tredjeplass er Autumn & Michael. Det betyr at enten Anne eller Joseph vil bli sendt pakking. Den første hjemmekokken som drar i kveld er Joseph.

  21:05 – Det er en ny dag på «MasterChef»-kjøkkenet, og topp 7 er klare for en ny utfordring. Legenden som blir med dem denne gangen er den japanske kokken Niki Nakayama. Niki lager en 14-retters middag på restauranten sin som bruker små tallerkener til å lage ett fantastisk måltid. Hjemmekokkene vil gjøre en forenklet versjon av dette til kveldens utfordring, og lage tre sammenhengende retter som kan serveres som et måltid. Etter en kort demonstrasjon ser Michael livredd ut fordi han aldri har laget japansk mat.

  21:25 — Hjemmekokkene har 60 minutter til å lage en grillrett, en dampet rett og en stekt rett. Den som lager de beste rettene vil vinne en middag for to på Chef Nikis restaurant. Anne er nervøs for denne utfordringen fordi hun ikke har laget japansk mat, og hun har vært på bunnen av flokken to utfordringer på rad. Høsten føles som hun har overtaket fordi hun reiser til Japan ofte. Dommerne begynner å sirkle rundt kokestasjonene, og Anne ser helt fortvilet ut som vanlig. Hun forveksler neper med pastinakk og Joe er skeptisk til at hun er god nok til å trekke denne retten av. Abe planla å lage en dessert, og Gordon korrigerer ham raskt og sier at de ikke leter etter desserter. Abe må lage noe velsmakende i stedet. Nok en gang virker dommerne imponert over retningen Kelsey er på vei med rettene sine. Hun er en å se på!

  21:35 — Med tiden sliter Abe med å fullføre retten og blir tvunget til å dampe rekene sine bare for å sikre at han har en dampet komponent på tallerkenen. Autumn føler seg fortsatt selvsikker, og Joe liker strategien hennes om å « øke opp smakene » på alt. Kelsey nekter å innrømme at hun ikke vet forskjellen mellom en nepe og en pastinakk, og sverger på at hun bare lager sin egen versjon av en klassisk rett. Dommerne virker skeptiske, og det er jeg også. Michael sliter også, og han lager en slags dampet omelett? Dette kan være interessant. Eller en fullstendig katastrofe. Med to minutter igjen serverer hjemmekokkene tre individuelle retter og forbereder seg på en ny eliminering. Det ser ut til at Kelsey endelig erkjenner at hun gjorde en feil da hun tok pastinakk i stedet for neper.

  21:45 — Den første som serverer dommerne er høst. Hun har laget en grillet Yakitori kyllingkjøttbolle, dampet krydret lakseonigiri og en stekt kremet krabbekrokett. Niki mente kyllingen kunne vært mør, men hun likte kroketten. Gordon sier den er litt for tung, men smakene er dristige. Joe elsket alt. Neste er Abe med dampede reker, grillet tomat og stekt kylling. Gordon elsker presentasjonen, og dommerne mente at alle tallerkenene ble et sammenhengende måltid. Gordon kaller smakene « majestetiske », men advarer ham om å steke kyllingbryst. Anne er neste, og hun serverer dem grillet babyblekksprut, dampet pastinakk og vennreke. Gordon sier at måltidet mangler farge, og Joe kaller pastinakkene hennes «tegneserieaktig». Gordon sier det smaker bedre enn det ser ut. Niki synes den grillede blekksprutmarinade falt flatt og pastinakkene var lite krydret.

  21:55 – Michael presenterer en stekt tofu, dampet sushi-omelett og grillet torsk. Gordon sier at tofuen er vakkert belagt, men grønnsakene er litt underkokte. Omeletten var litt kornete. Niki synes tofuen beholdt sprøheten veldig bra, men sushiomeletten er gjennomstekt. Torsken er « deilig ». Joe sier at tilberedningen av hver rett har problemer. Alejandro er neste med stekt flekkreke, dampet kombu og grillet kylling. Det er visuelt vakkert, men Gordon er skuffet over at han presenterte en kjøttkraft. Aaron synes Alejandro har noen gode smaker og Niki liker teksturene hans. Buljongen hans kunne trenge mer krydder. Kelsey tar opp sine grillede kamskjell, dampet torsk og stekt kylling. Niki synes det er visuelt i tråd med det japanske kjøkkenet. Smakene fungerte bra og estetikken er ren. Joe synes kyllingen ble overslått. Til slutt presenterer Suu grillede reker, dampet soppgyoza og stekt svinekjøtt. Gordon er fortvilet over at en « bæsjpose » har blitt liggende i en av Suus reker. Bortsett fra det er fargen vakker og fyllingen av dumplingen hennes er fin. Dessverre bør du ikke steke svinekjøtt fordi det er for tørt. Gordon sier at Suu er « litt utenfor ligaen » i kveld. Jøss!

  21:59 – Dommerne overveier og bestemmer hvem som er vinneren av denne utfordringen og hvem som vil bli eliminert. Vinneren i kveld er Kelsey! Hun er sjokkert over å vinne igjen, og hun har virkelig dominert natten. Alejandro, Abe og Autumn er også trygge og tar seg opp til balkongen. Suu, Michael og Anne sitter igjen i det varme setet. Dommerne er sjokkert over å se Suu i bunnen for første gang. Anne overkompliserte henrettelsen og ingenting hoppet av tallerkenen. Den som går av på syvende plass er Anne. Nå gjenstår bare topp 6.

  Latest Posts