More

    MJ Rodriguez kunne gjøre mer Emmy historie med Win for ‘Pose’

    Historien ble gjort på en monumental måte med kunngjøringen av de 2021 primetime Emmy nominjonene som MJ Rodriguez (« Pose ») ble den første transladet som fungerte nominert. I år markerer også den første forekomsten av tre svarte kvinner som er inkludert i samme beste drama skuespillerinnstilling, da Rodriguez er opp mot Uzo Aduba (« i behandling ») og jurnee smollett (« Lovecraft Country »). Noen av dem ville være bare den tredje svarte vinneren av denne prisen, og en seier av Rodriguez eller Smollett ville være enda mer karakteristisk ved at noen av dem ville være den første skuespilleren i et kvart århundre for å fange denne prisen for en siste sesong. « Pose » innpakket sin tre-sesongkjøring i juni med en skikkelig todelt final, mens « Lovecraft Country » uventet avbrutt i juli etter å ha luftet sin innvielsesongs siste episode ni måneder tidligere. Mens kvinnelige stjerner av Drama-serien har blitt nominert til siste sesonger så nylig som 2019 ( Emilia Clarke , « Spill av troner » og Robin Wright , « House of Cards »), Ingen har hersket siden Kathy Baker (« picket gjerder ») i 1996. De fem andre som gikk foran henne til podiet for sine farvel sesonger , Tyne Daly (« Cagney & Lacey », 1988), Patricia Wettig (« Thirtysomething, » 1991), og Dana Delany (« Kina Strand, « 1992). Det har vært åtte slike beste komedie skuespillerinne champs, fra Jane Wyatt (« Far vet best » 1960) til kategorienes to siste seier av Phoebe Waller-Bridge ( » Fleabag « ) og Catherine O’Hara ( » Schitt’s Creek « ). Støtte skuespillerinner har gjort det 16 ganger, begynner med Nancy Marchand (« Lou Grant », 1982) og Pat Carroll (« Caesar’s Time », 1957) og fører til < Sterk> Maggie Smith (« Downton Abbey, » 2016) og Annie Murphy (« Schitt’s Creek, » 2020). Den første beste drama skuespillervinneren for å bli med i denne gruppen var Bill Cosby (« Jeg spionerer » 1968), mens den 11. og nyeste var Matthew Rhys (« Amerikanerne, « 2018). Den første komiske mannen fører til triumf for hans showets forrige sesong var Sid Caesar (« Caesar’s time », 1957), med den 11. Å være i fjor’s mester, Eugene Levy ( » Schitt’s Creek « ). Det er totalt 15 støttende mannlige eksempler, fra Anthony Zerbe (« Harry O, » 1976) og Art Carney (« The Honeymooners, » 1956) til Peter Dinklage (« Spill av troner, » 2019) og Dan Levy (« Schitt’s Creek », 2020). Femsesongshow har produsert de mest vinnerne av denne typen, som står for 12 av de 67 tilfellene. Bare fire siste sesongvinnere har, som Rodriguez, hyllet fra tre-sesongen viser: Cosby og « Caesar’s Time » Trio av Caesar, Carroll, og Carl Reiner . Smollett ville potensielt være den tredje kvinnelige vinneren for en enkeltsesongen drama eller komedie serie etter stanwyck og madge sinclair (« Gabriels brann », 1991), 10. totalt, og den første i tre tiår etter Sinclair og hennes costar, James Earl Jones . Gjør dine spådommer på Gold Derby nå. Last ned vår gratis og enkle app for Apple / iPhone-enheter eller Android (Google Play) for å konkurrere mot legioner av andre fans pluss våre eksperter og redaktører for beste prediksjons nøyaktighetsresultater. Se våre nyeste prediksjonsmester. Kan du topp våre respekterte leaderboards neste? Husk alltid å holde spådommene oppdatert fordi de påvirker våre nyeste racerbaner, som skriker Hollywood Chiefs og Stars. Ikke gå glipp av moroa. Snakk opp og del dine huffete meninger i våre berømte fora der 5000 showbiz-ledere lurer hver dag for å spore de siste prisene buzz. Alle vil vite: Hva synes du? Hvem forutser du og hvorfor?

    Latest Posts