More

    Grammys 2017: Adele er i trøbbel hvis hun ikke kan overvinne en langvarig trend

    adele s største konkurranse som kan hindre henne i å tjene et annet album av året nominasjon og vinne i år er ikke beyonce , David Bowie , Drake , eller Radiohead . Det er absolutt ikke Frank Ocean , som ikke engang sender sin musikk til nominasjoner i år. Snarere er hennes største konkurranse seg selv. Et pågående mønster jeg har lagt merke til i løpet av år, men har aldri hørt noen andre som kommer opp, er at når en kunstner vinner album av året, satte de en høy bar for fremtidige nominasjoner i kategorien – ikke nødvendigvis for andre kunstnere, men for seg selv . Det er mange tilfeller av kunstnere som følger opp sine egne AOTY-vinnerne med et annet album som, selv om det lykkes, ikke helt kunne oppfylle salgstallene til sin Grammy-vinnende forgjenger. Uansett hvor stor en selger som oppfølging er, hvis den kommersielle suksessen faller hvor som helst kort av kunstnerens tidligere Grammy-vinnende triumf, er shut-outs langt mer vanlige enn du kanskje tror. Dish Grammysene med Hollywood-innsidere i våre beryktede fora Noen bemerkelsesverdige siste eksempler på høyt ansett album av årsvinnerne som ble snubbet for sine oppfølginger, inkluderer Arcade Fire (oversett for « Reflektor » i 2013 etter å ha vunnet for « The Suburbs » i 2010), taylor swift (oversett for « snakk nå » i 2010 etter å ha vunnet for « fryktløs » i 2008), u2 (oversett for « ingen linje i horisonten » i 2009 etter å ha vunnet For « Hvordan demontere en atombombe » i 2004) og Norah Jones (oversett for « føles som hjemme » i 2004 etter å ha vunnet for « komme unna med meg » i 2002). Alle de oppfølgingene var treff, men ingen av dem stemte ganske opp med den kommersielle suksessen til sine forgjengere. Faktisk har hvert eneste album i årsvinneren som dateres tilbake til 1998, mislyktes i å høste en tilsvarende nominasjon for oppfølgingsalbumet. Den siste til å overvinne oddsen var Bob Dylan , hvis « kjærlighet og tyveri » (2001) album scoret en nom i toppfeltet til tross for å falle kort av salget av sitt vinnende album « tid ut av sinnet « (1997). Fotogalleri: Største Grammy-vinnere av all tid Av alle 58 vinnere av årets album var bare syv kunstnere i stand til å høste tilbake-nominasjoner i samme kategori for album som solgte mindre: den ovennevnte Bob Dylan, Eric Clapton (for « Unplugged » i 1992 og deretter « fra vuggen » i 1994), Paul Simon (for « Graceland » i 1986 og « The Saints rytme » i 1991), Phil Collins < / strong> (for « ingen jakke som kreves » i 1985 og deretter « … men seriøst » i 1990), Michael Jackson (for « thriller » i 1983 og deretter « dårlig » i 1987), Beatles (for « sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band » i 1967 og deretter « Magical Mystery Tour » i 1968), og den aller første mottakeren, Henry Mancini (for « The Musikk fra Peter Gunn « og deretter » Mer musikk fra Peter Gunn « på back-to-back-seremonier, begge holdt i 1959). Flere kunstnere var i stand til å score back-to-back nominasjoner ved å selge også eller enda bedre enn deres Grammy-vinnende album: Bonnie Raitt (« Nick of Time » i 1989 og deretter « flaks av tegningen « I 1991), Billy Joel ( » 52nd Street « i 1979 og deretter » Glass Houses « i 1980) og Stevie Wonder ( » Innervisions « i 1973, så » oppfyllelse ‘First Finale « i 1974, og til slutt » Sanger i Livets nøkkel « i 1976). Wonder var den eneste av de kunstnerne som var i stand til å score tilbake-til-back-nominasjoner som resulterte i en annen seier – og han gjorde det ikke bare en gang, men to ganger. Fotogalleri: Hvem trenger en Grammy for å nå Egot? Det bør bemerkes at Frank Sinatra (som utgav 57 studioalbum i hans levetid), hadde mange Aoty nominasjoner på back-to-back seremonier, men fordi han var så kraftig (tilbake på dagen han var Frigjør så mange som fem album i et kalenderår) Ingen av hans nominasjoner var for back-to-back album. Til dato Adele’s Grammy-vinnende « 21 » (som skapte tre chart-topping singler, « rullet i dypet » « noen som deg, » og « Sett brann til regnet ») har samlet salg på 11,7 millioner eksemplarer i USA alene. « 25 » har solgt 9,1 millioner eksemplarer så langt, med bare ett nummer-ett singel (« Hei »). Mens disse ville være fantastiske figurer for de fleste artister, kunne i motsetning til « 21 » disse tallene betraktes som en manglende evne til å overgå hennes tidligere albums suksess. Fotogalleri: Største stjerner som ikke vunnet Grammy for beste nye kunstner Nå betyr dette ikke at adele ikke har en sjanse til å bli nominert til album i året. Jeg, for en, har han spådd henne blant mine topp tre mest sannsynlige nominerte. Jeg tror imidlertid at hennes odds for å vinne er ikke så bra som vi gir henne kreditt for: hun er den frontrunner for å vinne i henhold til våre racerirack odds. For å være rettferdig, selv om « 25 » fortsatt er sjenert av « 21’S » salg totalt med et par millioner, kan hennes siste innsats fortsatt overgå sin forgjenger i salget. Pluss, « 25 » brøt åpningsuke salgsrekordet for ethvert album under SoundScan-epoken, med en whopping 3,38 millioner eksemplarer solgt i de første syv dagene, og dens ledende singel « Hei » overgikk en milliard YouTube-visninger raskere enn noen annen video noensinne. Men selv om « 25 » ikke samsvarer med suksessen til « 21 » Adele, har sikkert levd opp til de utrolig høye forventningene hun satte seg for seg selv. For all del, kunne hun ha vært den neste Carole King (« Tapestry, » 1971) eller Alanis Morissette (« Jagged Little Pill, » 1995), hvis oppfølging kom ikke engang i nærheten av å matche salget av deres Aoty-vinnende blockbusters. Men ikke si at du ikke var advart om navnet hennes ikke vises i albumet på årets utvalg når nominasjoner blir annonsert, og med mindre du tror Adele er neste Stevie Wonder, ikke forvent å høre navnet hennes annonsert som Vinneren i år heller. Gjør dine Grammy spådommer nå; endre dem til desember 6 Gull Derby-lesere, akkurat som du ofte viser seg å være våre smarteste prognostikatorer, så det er viktig at du gir oss dine spådommer. Du kan fortsette å oppdatere og endre prognosene dine så ofte som du vil før nominasjoner blir annonsert 5. desember. Bare klikk på « Lagre » når du har avgjort på dine valg. Du konkurrerer for å vinne et $ 100 Amazon Gift Certificate, Bragging Rights og et ærested på vår leaderboard. Våre racetrack odds endrer seg som du gjør dine spådommer, akkurat som de gjør når du satser på Emmys, Oscars, Golden Globes og mer. Sørg for å lese våre konkurranseegler og høres av på Grammy-løp i vårt musikkforum.

    Latest Posts