More

    Kan Beyonce (‘Lemonade’) overvinne Grammy Bias mot Svarte kvinner for Album of the Year?

    Den 59. årlige Grammy Awards er satt til å være Telecast Live, 12. februar, på CBS, med Beyonce Ledende vei med ni nominasjoner for hennes mest kritikerroste album til dags dato, « Lemonade ». Mens mange anser Queen B The Clear Frontrunner å ta kveldenes topppris, år, er årets album, det er verdt å undersøke den forferdelige track record. Grammy Awards har hatt med kvinner – spesielt kvinner i farge. Som hovedalbumkunstnere utgjør svarte kvinner mindre enn ni prosent av hele årets-nominasjonsalbumet i den 59-årige historien om musikkens mest prestisjefylte begivenhet. Av de nominerte var bare tre kvinner i stand til å trekke av en seier (fem prosent av alle vinnere). Så mens Beyonce kan være ledende på vår Gold Derby Racetrack med 4/9 Odds, kan jeg ikke unngå å høre Kanye West Chanting i hodet mitt, « Grammy Awards bryr seg ikke om svarte kvinner.  » Den første svarte kvinnen for å vinne den øverste prisen var Natalie Cole i 1992. På den 34. årlige Grammy Awards, Cole gjorde historie med et album dedikert til sin sen far, Nat King Cole , « Uforglemmelig … med kjærlighet. » Cole var ikke fremmed for å anerkjenne på den tiden – hun ble kåret til beste nye kunstner på Grammy Awards i 1976 og hadde et par andre gevinster gjennom hele sin karriere for vokale forestillinger. Men hennes hyllestalbum til hennes far slo gull med Grammy-velgere som ikke bare kalt det det beste albumet i året, de også tildelt hennes single, « uforglemmelig », record of the Year også. Dish Grammysene med Hollywood-innsidere i våre beryktede fora Bare to år etter at glassloftet hadde blitt brutt Whitney Houston tok hjem kveldens høyeste ære for hennes ubestridelige smashalbum « The BodyGuard. » Etter å ha brutt salgsrekorder over hele verden var det vanskelig å nekte dette lydsporalbumet i en egen klasse i 1994. Det skapte også en av de mest vellykkede singlene i historien, « Jeg vil alltid elske deg, » som ga Houston to mer vinner den kvelden for rekord av året og beste pop kvinnelige vokal. Houston hadde vært to ganger nominert til album i året før du vinner – for debutalbumet, « Whitney Houston » (1986), og oppfølgingen, « Whitney » (1988). Så etter « The Bodyguard » ble hun nominert igjen i 1997 for « Venter på å puste ut » Soundtrack. Med fire Noms forblir Houston den mest nominerte svart kvinnelige kunstneren i denne kategorien til dags dato. Fem år etter Houstons seier, Lauryn Hill på scenen med hennes vinnende debut soloalbum, « Miseducation of Lauryn Hill. » Mange kritikere betraktet som Hill en total spillveksler og citerte albumet som en av de største i musikkhistorikken. Hennes fusjon av R & B og Hip-Hop, sammen med sin unike stemme, upåklagelig lyriske ferdigheter og selvproduserte spor tillot henne å skille seg ut fra pakken på en natt som gjorde historien av en annen grunn – at hele albumet i årskategorien var kvinne . Hun vant over Madonna (« Ray of Light »), Sheryl Crow (« The Globe Sessions »), Shania Twain (« Kom igjen Over « ), og den kvinnelige ledet bandet søppel ( » versjon 2.0 « ). Hill tok også hjem fire andre Grammy Awards den kvelden, inkludert den beste nye artisten. Hvem tror du vil vinne mest Grammys: Beyonce, Adele, Rihanna, Kanye West eller …? [Poll] Etter at tre kvinner av farge tok hjemalbum på året i et enkelt tiår, syntes det at sløret hadde blitt løftet og Grammy-velgere var endelig mer inklusive forskjellige musikkstiler, kjønn og bakgrunn. Men hvis du ser nærmere, var Hill den eneste vinneren med et virkelig R & B / Hip-Hop-album. COLE er klassisk popmusikk – en rekreasjon av en legends musikkkatalog. Houston var en moderne Pop Tour de Force og et av de største selgeralbumene i historien. Bare Hills var virkelig forankret i R & B og hip-hop, noe som gjør den nærmest blant de tre til Beyonces « limonade », i hvert fall fra et sjangreperspektiv. Og nesten 18 år etter Hills seier har det ennå ikke vært en annen svart kvinne for å kreve album i året. Historien viser oss at Grammy Awards har en sketchy fortid med svarte kvinnelige artister når det gjelder den største prisen på natten. Snubene er enda mer vesentlige når de kvinnene slipper R & B-albumene, så det faktum at « Lemonade » kanskje er Beyonces mest eklektiske album (selv å tjene henne en nominasjon for beste rock ytelse) kan være hennes redde nåde. Inkludert Cole, Houston og Hill, er antall svarte kvinner som selv har blitt nominert for denne prisen kort nok til å liste i denne artikkelen: Fotogalleri: De største Grammy-vinnere av all tid ella fitzgerald (« Ella Fitzgerald synger den irving Berlin Songbook, » 1959) roberta flack (« dreper meg mykt, » 1974) Donna sommer (« dårlige jenter, » 1980) Tina Turner (« Privat danser, » 1985) Whitney Houston (« Whitney Houston » i 1986, « Whitney » i 1988, « The Bodyguard » i 1994-vant, « venter på å puste ut » i 1997) Janet Jackson (« Control », 1987) Tracy Chapman (« Tracy Chapman, » 1989) Mariah Carey (« Mariah Carey » i 1991, « Daydream » i 1996, « Emancipation of Mimi » i 2006) natalie cole (« uforglemmelig … med kjærlighet » i 1992-vunnet) Lauryn Hill (« poengsummen » i 1997 med fugees , « Miseducation of Lauryn Hill » i 1999-Won) TLC (« fanmail » i 2000) India.arie (« akustisk sjel » i 2002) missy elliott (« under bygging » i 2004) Alicia nøkler (« Dagboken til Alicia Keys » i 2005) Beyonce (« Jeg er … Sasha Fierce » i 2010, « Beyonce » i 2015, « Lemonade » i 2017) Rihanna (« høyt » i 2012) Alabama shakes (« lyd og farge » i 2016) Vil Beyonces tredje nominasjon i denne kategorien endelig være den som bryter henne inn i musikkens mest eksklusive klubb? Gull Derby-lesere forutsier at det er om en 70% sjanse hun vil vinne. Men historien sier at det er en 95% sjanse hun vil ikke. Gjør dine Grammy spådommer nå; endre dem til februar 12 Gull Derby-lesere, akkurat som du ofte viser seg å være våre smarteste prognostikatorer, så det er viktig at du gir oss dine spådommer. Du kan fortsette å oppdatere og endre prognosene dine så ofte som du vil før vinneren blir annonsert 1. februar. Bare klikk « Lagre » når du har avgjort på dine valg. Du konkurrerer for å vinne et $ 100 Amazon Gift Certificate, Bragging Rights og et ærested på vår leaderboard. Våre racetrack odds endrer seg som du gjør dine spådommer, akkurat som de gjør når du satser på Emmys, Oscars, Golden Globes og mer. Sørg for å lese våre konkurranseegler og høres av på Grammy-løp i vårt musikkforum.

    Latest Posts